Дизайнер показав iMac майбутнього

2019-08-06

Кілька місяців тому Apple представила оновлені моноблоки iMac. Комп'ютери отримали нові комплектуючі, і стали помітно швидше. Але великим розчаруванням для користувачів стало те, що Apple так і не відновила дизайн своїх моноблоків. Зовнішній вигляд комп'ютерів не змінювався з 2009 року і очевидно, що настав час змін. Як міг би виглядати iMac майбутнього?

Відповідь на це питання є у промислового дизайнера Філіпа Гулкасіяна. Ентузіаст розробив багатообіцяючий концепт нового iMac. Давайте ж поглянемо на нього.

В першу чергу iMac необхідно надати сучасний зовнішній вигляд, впевнений дизайнер. Цьому посприяють мінімальні рамки навколо дисплея, а також елегантний і тонкий корпус в кольорі «Сірий космос».

Друга важлива зміна - Face ID. Автор концепту вважає, що фірмова технологія розпізнавання осіб стане вперше доступна і на настільних Mac. Тим більше, що всі необхідні датчики можна розмістити прямо в рамці дисплея.

У моноблоках Apple повинен бути хороший звук. Саме тому дизайнер додав в iMac інноваційну систему стереозображення яка буде автоматично підлаштовувати звук, залежно від того, де зараз знаходиться користувач. Схоже рішення успішно застосовується в HomePod - чому б не привнести цю опцію на iMac?

Вся нижня частина на задній стороні моноблока обтягнута акустичною прозорою тканиною в формі сіточки. Всередині самого iMac будуть розміщені кілька потужних і якісних динаміків.

Так як нижня частина iMac тепер зайнята акустичною системою, автор проекту має намір перенести всі роз'єми на підставку. Це рішення виглядає сумнівним, оскільки доступ до основних портів буде утруднений.

Але і це ще не все - автор проекту оснастив підставку бездротовою зарядкою в стилі AirPower. На лицьову поверхню можна покласти кілька пристроїв для підзарядки - AirPods з Qi-чохлом, iPhone, Apple Watch і навіть Apple Pencil.

На мій погляд, цей концепт виглядає дуже перспективно. Технологія Face ID, якісні динаміки з інтелектуальної підстроюванням звуку, чудовий екран з закругленнями і навіть бездротова зарядка, вбудована в ніжку моноблока. Хто б від такого відмовився?