Apple, здивуй нас! Чого чекати від конференції WWDC 2019

2019-06-03

3 червня стартує саме значуще для Apple подія літа: конференція для розробників WWDC 2019. Котрий рік вона викликає такий ажіотаж, що компанії доводиться проводити лотерею, щоб визначити щасливчиків, які зможуть купити квиток (причому коштує він недешево - $ 1600).

Цього року конференція пройде в каліфорнійському Сан-Хосе. У перший день на WWDC традиційно будуть представлені нові операційні системи для всіх типів пристроїв. Але цілком ймовірно, що ми побачимо і пару нових пристроїв.

3 червня MacDigger проведе пряму трансляцію WWDC. Початок - о 20:00. А поки ми пропонуємо вам прочитати, чого ми від неї особливо сильно чекаємо.

iOS 13

У 2018 році Apple додала темний режим інтерфейсу в macOS Mojave. У тому, що він з'явиться і в iOS, мало хто сумнівався.  Відкритим залишається питання, чи з'явиться разом з темним режимом функція «Завжди включений екран» (Always on display).

Очікується, що iOS 13 істотно розширить можливості iPad. З минулого року Apple веде агресивну маркетингову кампанію планшетів, закликаючи замінити ними ноутбуки. З чуток, до iPad тепер можна буде підключати мишку, зовнішні накопичувачі для повноцінного обміну файлами та інші периферійні пристрої, а сам планшет можна буде використовувати в якості зовнішнього монітора для Mac.

Крім цього, ми, звичайно, чекаємо редизайну iOS і більшої частини її елементів.

macOS 10.15

На цьому тижні видання MacRumors припустило, що macOS 10.15 отримає назву Mammoth - на честь каліфорнійського гірськолижного курорту.

Уже майже немає сумнівів в тому, що Apple вб'є iTunes, розбивши його на окремі програми: «Музика», «Подкасти» і «ТВ».

Також ми майже напевно знаємо, що Apple відмовиться від підтримки в macOS 32-бітних додатків.

Є ще така чутка: Apple може перенести в macOS частину вбудованих додатків iOS - використавши інструменти Marzipan.