Apple запатентувала стилус для iPhone

2019-05-16

Всі ми знаємо, наскільки Стів Джобс був категоричний по відношенню до стилуса. На презентації першого iPhone, легендарний засновник Apple чітко дав усім зрозуміти, що епоха резистивних екранів. Їм на зміну прийшов Multi-Touch і революційний інтерфейс, заточений під пальці. Але здається, Apple почала відходити від заповітів Джобса - сьогодні стало відомо, що корпорація розробляє перо для iPhone.

Про це стало відомо, після того як компанія подала заявку на реєстрацію відповідного патенту.

За задумом компанії, стилус для iPhone буде мати зменшені розміри і систему індуктивного з'єднання, яка дозволить магнітитися Apple Pencil до бічних граней пристрою, і, таким чином, заряджати його. І що цікаво, стилус для iPhone можна буде прикріпити з будь-якого боку - чого не можна, наприклад, зробити на iPad Pro. В іншому, передбачуване цифрове перо буде мало чим відрізняться від поточного покоління Apple Pencil 2.

Насправді, розробка пера для iPhone дійсно може вестися - компанія вже представила нам Plus і Max версії iPhone. Не виключено, що коли-небудь ми побачимо iPhone Pro, де і буде присутній підтримка горезвісного цифрового пера.

Примітно, але даний патент цілком може вказувати нам на те, що Apple має намір випустити iPhone c прямокутними гранями, як у iPad Pro 2018. Настільки радикальна зміна дизайну варто чекати лише в 2020 році, оскільки в цьому році, як відомо, нові iPhone не отримають значних змін у зовнішньому вигляді.