Apple Watch Series 5 зможуть відстежувати якість сну

2019-07-05

В цьому році Apple повинна представити нове покоління своїх розумних годинників. Про цей продукт, на відміну від нової лінійки iPhone, раніше відомо не так багато. Очевидно, що нас чекає покращена продуктивність і нові опції для відстеження здоров'я. Серед них - функція трекінгу якості сну і «розумний» будильник.

Про те, що Apple дійсно збирається впровадити опцію для відстеження якості сну в Apple Watch Series 5, нам стало відомо ще в лютому. Цими відомостями поділилося авторитетне видання Bloomberg, нерідко надає правдиві прогнози щодо нових продуктів Apple.

Вбудована функція трекінгу сну буде якісно відрізнятися від усього того, що ми вже бачили в додатках від сторонніх розробників. Як відомо, зараз такі програми лише моніторять час і фазу сну, вимірюють пульс, а також відраховують час, витрачений на засинання.

Але, як правило, отримані таким чином дані - не зовсім вірні. В Apple збираються усунути недолік, оснастивши Apple Watch Series 5 новими, більш точними датчиками для моніторингу.

В Apple Watch може з'явитися камера

Крім того, в смарт-годинах має з'явитись «розумний будильник». Ця функція дозволить розбудити користувача в фазі швидкого сну, саме в той момент, коли це найбільш сприятливо для організму. Подібна опція вже кілька років присутня у багатьох фітнес-трекерах, не кажучи вже про «розумні» годинники інших виробників.

Очікується, що нове покоління Apple Watch буде представлено цієї осені. Це може статися як вересневої презентації (як в минулому році), так і на наступному великому заході компанії.