Apple Watch передбачила смерть браузерів

2018-04-30

Розробник додатків Stream і MAZ Пол Канетті написав у своєму блозі пост про те, чому вихід смарт-годин Apple Watch показує, як епоха веб-браузерів остаточно добігає кінця.

«Смерть інтернету - це давній слух. Однак насправді це не веб втрачає популярність, а браузери. Згідно з дослідженнями Flurry, в 2014 році користувачами мобільних пристроїв 14% часу витрачено на користування браузером, а 86% - додатками. Звичайно, ми насправді витрачаємо багато часу в додатках в мобільному інтернеті, виходимо в інтернет "небраузернимі" шляхами.

Смерть браузера була довгим і стабільним процесом, але тепер, я вважаю, Apple Watch заб'є цвях у кришку його труни. На смарт-годинах просто немає Safari. І цього навіть ніхто не помітив, не турбувався. Уявіть, якби в Apple Watch не було повідомлень, погоди або ... Uber! Люди б збунтувалися. Ні Safari? Без проблем ».

Канетті підкреслює, що мало хто помітив і обурився тим фактом, що на домашньому екрані Apple Watch відсутня фірмовий браузер Apple.

«Якби Apple анонсувала комп'ютер без браузера, або нову iOS без браузера, або, я не знаю, новий MacBook без портів, люди посходили б з розуму, - цитує Lookatme розробника. - Як вони сходять з розуму по всьому, що Apple виключала будь-коли. І все ж відсутність реакції або хоча б визнання Apple Watch без Safari наводить на думку, що Apple не просто права, а що ми готові прийняти це: світ кишенькових технологій без браузерів ».