Apple, винайшла трьохсенсорну камеру для iPhone

2018-04-30

Apple, запатентувала камеру для мобільних пристроїв, в конструкції якої використовуються три сенсора. За задумом розробників, її можна вбудувати в самі різні гаджети, включаючи iPhone, IPAD і Mac.

Суть винаходу Apple, полягає в отриманні кожним з сенсорів певного компонента кольору, щоб домогтися більш точної передачі кольору одержуваного при зйомці зображення. Звичайна лінза через призму розділяє світло на три кольори: червоний, зелений і синій (RGB). Таким способом можна поліпшити якість фотографій при збереженні габаритів камери.

У патенті також описуються різні варіанти розташування лінз і процеси обробки зображення для отримання різних результатів по кольоровості, яскравості і контрастності. Розташування сенсорів дозволяє знімати близько розташовані предмети за рахунок процесу зміщення зображення: якщо об'єкт зйомки потрапляє в «сліпу зону» одного з сенсорів, недоотриманий візуальна інформація заміщається даними з сусіднього.

Поки неясно, чи отримає інноваційну камеру прийдешній iPhone 6S, однак Apple, докладає всіх зусиль, щоб зберегти «яблучні» смартфони в лідерах мобільної фотографії.