Apple працює над 3D-камерами для iPhone 2020 року

2019-07-20

Apple веде переговори з партнерами про постачання тривимірних датчиків Time-of-Flight для камер iPhone 2020 року. Про це повідомляє видання DigiTimes.

Поверхнево-випромінюючий лазер з вертикальним резонатором (VCSEL) Time-of-Flight (ToF) аналогічний до інфрачервоних систем камер TrueDepth, яка використовується для розблокування по обличчю (Face ID) в акутальних флагманських моделях iPhone і iPad Pro.

Але 3D-датчик VCSEL ToF дозволить створювати більш точну тривимірну карту простору - в порівнянні зі звичайними камерами, які створюють об'ємні зображення на основі параллакса. Це відкриє нові можливості для розробників додатків з доповненою реальністю.

Основна відмінність ToF від TrueDepth - робота на великих відстанях. Датчик розпізнавання осіб працює в діапазоні декількох дюймів, а 3D-камера ToF може сканувати простір на відстані кількох метрів.

Ще в листопаді минулого року аналітик TFI Мінг-Чі Куо писав, що Apple на початку 2020 року випустить iPad з 3D-камерою, а восени запровадить цю технологію в iPhone.