Apple починає роботу над 6G!

2021-02-26

Apple не любить розкривати всі козирі, які зазвичай тримає в рукаві, але, можливо, це саме та інформація, яка проникла через інсайдерські джерела у широкі маси і виявиться революційною новиною. Отож, за чутками, 6G ми вперше побачимо саме на iPhone. Справа в тому, що компанія вже розпочала роботу на мережами шостого покоління.

Що це означає?

На це вказують дві вакансії, які Apple відкрила днями. Це інженер із дослідження бездротових систем 5G / 6G та інженер у стандартах RAN1 / RAN4, причому обидві і в Сан-Дієго, і в Купертіно.

«Протягом наступного десятиліття ви будете в центрі передової дослідницької групи, відповідальної за створення революційних технологій радіодоступу наступного покоління. Ви будете працювати над визначенням концепцій системного рівня, пропозицією і дослідженням інноваційних ідей і алгоритмів, виконанням складних систем симуляцій і визначенням платформ швидкого прототипування, зазначенням протоколів RAN і стільникових систем наступного покоління (6G) », - йдеться в описі вакансії.

Це дивно, тому що перші iPhone з підтримкою 5G (лінійка iPhone 12) вийшли тільки в кінці минулого року, тобто через декілька років після появи перших 5G-пристроїв. За це компанія отримала чимало критики. Але причиною тому став конфлікт з Qualcomm.

Можливо, з 6G Apple хоче випередити усі компанії та залишатися у ТОПі. У будь-якому випадку, над технологією також працюють інші компанії, включно зі Samsung, Huawei і LG.

Тому, чутки чутками, а ми чекаємо реальних фактів. Схрещуємо пальці, аби інформація не виявилася фейком і слідкуємо за подальшими новинами!