Apple підвищила швидкість і точність вимірювання пульсу на Apple Watch 4

2018-12-13

Apple Watch Series 4 вимірюватимуть показник частоти серцевих скорочень швидше і точніше, якщо перед виміром прикласти палець до Digital Crown. Про це йдеться на офіційному сайті компанії Apple. Через те що в коліщатко і задню частину нових смарт-годинників вбудовані електроди, дотик фаланги пальця утворює між ним і серцем замкнутий ланцюг, який буде вимірювати електричні імпульси по всіх грудях.

На відміну від оптичного методу вимірювання за допомогою інфрачервоного випромінювання, що використовується у всіх Apple Watch попередніх поколінь, Apple Watch Series 4 діють більш ефективно. Завдяки вбудованій системі електродів годинники можуть проводити вимірювання пульсу щомиті, а не кожні 5 секунд, як у випадку з більш ранніми моделями. Це не тільки прискорює процедуру сканування частоти серцевих скорочень, але і забезпечує більш точний результат, максимально наближений до реального.

Вимірювання пульсу в watchOS 5.1.2
Описане нововведення з'явилося в Apple Watch Series 4 тільки з виходом watchOS 5.1.2. Але, на відміну від програми «ЕКГ» і функції діагностики аритмії у фоновому режимі, які доступні тільки користувачам з деяких країн Північної Америки, можливість швидкого і точного сканування ЧСС діє і за її межами, а також не має вікових обмежень.

Дія програми «ЕКГ», що з'явився в Apple Watch Series 4, на даний момент обмежена тільки США, Гуамом, Канадою і Американським Самоа. Проте, активувати його можна навіть в Україні . Головне, щоб годинники були придбані в США. Мабуть, Apple штучно перешкоджає роботі додатка на годиннику з ідентифікаторами, відмінними від тих, що спочатку призначалися для продажу в Штатах.