Apple офіційно представила AirPods Pro з активним шумоподавленням

2019-10-28

Незважаючи на те що мало хто вірив, що Apple випустить нові AirPods в цьому році, всі чутки, які ходили по Мережі останні кілька тижнів, підтвердилися. Сьогодні компанія офіційно презентувала AirPods Pro. Новинка виявилася рівно такою, як її зображували піктограми з бети iOS 13.2 і фотографії інсайдерів. 

Бездротові навушники-затички від Apple
AirPods Pro - це перші AirPods, виконані в форматі затичок. Якщо перші два покоління навушників не мали ущільнювача, а тому були практично універсальними, без особливих зусиль утримуючись у вухах більшості користувачів, в Pro-версії інженери компанії вирішили піти іншим шляхом. Завдяки силіконовим амбушюрам нові AirPods перешкоджатимуть проходженню зовнішніх шумів у вушний канал користувача, а також надавати звучанню обсягу, через що слухати музику з комфортом можна буде навіть у метро, літаку і інших гучних місцях.

Функція пониження шумів AirPods Pro

Втім, обмежуватися тільки пасивною шумоізоляцією в Купертіно не стали. На додаток до неї навушники оснастили підтримкою технології активного шумозаглушення, яка може включатися і відключатися примусово в залежності від умов прослуховування. Цей механізм працює на основі системи мікрофонів, які розпізнають фонові шуми, скануючи навколишній простір 200 раз в секунду, і створюють еквівалентний антишум, через що створюється відчуття повної зовнішньої тиші.

Режим Transparency в AirPods Pro
Apple розуміє, що в деяких ситуаціях таке відчуття може становити небезпеку для користувача, а тому додала в AirPods Pro підтримку режиму Transparency, який дебютував в Beats Solo3 Pro. Він так само, як і шумодав, задіє зовнішні мікрофони, але вже не для придушення шумів, а для їх направлення у вушний канал користувача. Таким чином можна одночасно слухати музику і все, що відбувається навколо. Це може бути дуже зручно в ситуаціях, коли є необхідність в реальному часі оцінювати обстановку, наприклад, при переході дороги.

Що вміють AirPods Pro
Звучання AirPods Pro сама Apple називає по-справжньому захоплюючим. Таким його робить адаптивний еквалайзер, що працює в автоматичному режимі і підлаштовуються звук відповідно до безліччю різних чинників, а також настроюється підсилювач з широким динамічним діапазоном і басом до 20 Гц з високою деталізацією високих і середніх частот. Словом, тим, кому так не вистачало класичних AirPods, будуть виразно задоволені здібностями AirPods Pro, які будуть радувати вас якісним звучанням до 5 годин без підзарядки.