Apple хоче навчити Apple Watch визначати ризик інсульту

2019-01-20

В одному з недавніх інтерв'ю Тім Кук зазначив, що найбільшим внеском Apple в історію людства є розробки в області здоров'я. Тепер корпорація з Купертіно об'єдналася з Johnson & Johnson для досліджень ризику інсульту.

Раніше ми вже неодноразово писали про те, що Apple Watch Series 4 рятували життя своїх власників. В основному це пов'язано з новою функцією ЕКГ, яка здатна визначити миготливу аритмію. Тепер Apple намагається піти ще далі в розвитку технологій, які відстежують проблеми зі здоров'ям. Нещодавно стало відомо, що компанія разом з компанією Johnson & Johnson проведе дослідження, щоб з'ясувати, чи можна використовувати годинник для визначення ризику інсульту.

Варто також відзначити, що головний операційний директор Apple Джефф Вільямс в одному з інтерв'ю заявив, що компанія регулярно отримує листи подяки від користувачів Apple Watch Series 4, у яких була виявлена миготлива аритмія. Частково, це пояснює підвищений інтерес компанії до розвитку смарт-годинника, як інструменту для відстеження показників здоров'я.

Дослідження з Johnson & Johnson буде обмежено людьми у віці 65 років і вище, які носять Apple Watch Series 4 з додатковими програмними інструментами. За результатами отриманих даних Apple сподівається навчити смарт-годинник визначати ризик інсульту у власника.