Apple допоможе відновити потерпілий від пожежі Нотр-Дам-де-Парі

2019-04-19

У вівторок Тім Кук повідомив в Twitter, що компанія Apple співчуває парижанам і готова допомогти відновити зруйнований пожежею французький собор Нотр-Дам-де-Парі.

«Ми від щирого серця співчуваємо французам і людям по всьому світу, для яких Нотр-Дам-де-Парі є символом надії. Ми раді тому, що жертв немає. Apple пожертвує гроші на відновлення неймовірно цінної спадщини Нотр-Дам-де-Парі для майбутніх поколінь », - написав керівник Apple.

Під час пожежі завдяки злагодженим діям співробітників пожежної бригади вдалося врятувати стіни і башти знаменитого собору, але дах і шпиль виявилися повністю зруйновані. Уряд Франції отримало безліч повідомлень зі співчуттями і пропозиціями допомоги в реставрації знаменитого пам'ятника архітектури, багато років був однією з головних визначних пам'яток Парижа.

У Франції і по всьому світу 16 квітня розпочався збір коштів на відновлення собору. Французькі представники бізнес-еліти висловили готовність перерахувати на ремонт близько 300 мільйонів євро. Ще по 100 мільйонів євро готові надати Gucci і нафтова компанія Total. Глава компанії LVHM (конгломерат Moët Hennessy Louis Vuitton) пожертвує 200 мільйонів євро. Яку суму планує виділити Apple, Тім Кук не уточнив.

Хоча оригінальні плани собору не збереглися, вчора з'явилися чутки про те, що повернути собору історичний вигляд також допоможе 3D модель собору з гри Assassins Creed Unity. Художниця Ubisoft Керолін Міусс два роки працювала над створенням точної віртуальної копії собору.