Apple додасть програму iTunes в магазин Windows Store

2018-04-30


На конференції Build 2017 компанія Microsoft анонсувала плани Apple додати десктопну програму iTunes в магазин Windows Store. Це дуже важлива подія для компаній, оскільки з одного боку Apple довелося оптимізувати один з ключових додатків під вимоги магазину конкуруючої платформи (а це буває вкрай рідко), з іншого — в Windows Store тепер з’явиться один з найочікуваніших додатків. 

Незважаючи на те, що iTunes завжди можна було завантажити з сайту Apple, популярність десктопних магазинів додатків вимагає того, щоб все більше програм було доступно централізовано. 

Наступним етапом для Microsoft може стати залучення таких компаній як Adobe і додавання браузера Google Chrome — саме вони, крім iTunes, вважаються одними з найбільш популярних додатків, відсутніх в Windows Store. 

Втім, якщо з Adobe ще можна домовитися, то по відношенню з Chrome не варто очікувати швидку появу через магазин, через жорсткі вимоги компанії Microsoft. Google довелося б занадто сильно переробити свій браузер і позбавити його основних переваг та відмінностей.