Apple офіційно підтвердила придбання Shazam

2018-04-30


   Чутки про угоду з'явилися ще 9 грудня 2017 року. У понеділок, 11 грудня 2017 року, представники Apple підтвердили, що сервіс розпізнавання музики Shazam перейшов під крило корпорації. Про це повідомляє видання BuzzFeed.

   «Ми дуже схвильовані тому, що талановита команда Shazam приєднується до Apple, - сказав прес-секретар Apple Том Ноймар.- З моменту запуску App Store, Shazam незмінно був одним з найпопулярніших додатків для iOS. Сотні мільйонів людей на різних платформах щодня користуються ним у всьому світі.

   Apple Music і Shazam утворюють гармонійний і природний союз, допомагають користувачам здійснювати захоплюючі музичні відкриття. У нас є цікаві плани, і ми з нетерпінням чекаємо їх втілення після підписання сьогоднішньої угоди ».

   Представники Shazam також підтвердили факт продажу сервісу. Точна сума операції не називається. Експерти припускають, що мова йде щонайменше про 500 000 мільйонах доларів - саме таку суму інвестицій вдалося залучити Shazam в 2015 році.

   Купівля сервісу розпізнавання музики зміцнить позиції Apple в світі музичних технологій. І, можливо, збільшить кількість користувачів Apple Music, підписка на який оформлена майже у 30 мільйонів чоловік.