Готуємо iPhone, iPad або iPod touch до продажу. Що потрібно обов'язково зробити

2018-04-30

Рано чи пізно будь-який власник iPhone, iPad або iPod touch стикається з необхідністю заміни улюбленого гаджета на новий. Багато воліють не залишати пристрій на довгу пам'ять, а просто продають його. Однак при цьому слід тримати в голові кілька простих операцій, які заощадять час і вбережуть від потенційно неприємних моментів.

Першим ділом, вирішивши продати свой iOS-пристрій, не забудьте зробити резервну копію даних, що зберігаються в його пам'яті. Порада банальна, а резервне копіювання і так багато хто використовує, але нехтувати цим не варто. По-перше, ви зможете потім перенести всі дані і настройки зі старого iPhone, iPad або iPod touch на новий після покупки, що заощадить немало часу. По-друге, ви гарантовано не втратите фотографії, відеозаписи, збережені дані ігр та робочий прогрес в тих чи інших додатках.
Резервну копію свого пристрою можна зробити двома способами: через iTunes або за допомогою iCloud.
Якщо ви створюєте резервні копії на своєму комп'ютері, то підключіть iOS-пристрій до комп'ютера, запустіть iTunes і натисніть кнопку «Створити резервну копію».

Якщо ваші дані відправляються в iCloud, то достатньо підключити пристрій до джерела енергії і запустити резервне копіювання вручну: Установки> iCloud> Резервне копіювання. Натисніть кнопку «Створити резервну копію».

Якщо вільне місце в iCloud на межі, то зверніть увагу на два можливих варіанти. По-перше, можна зменшити розмір резервної копії за допомогою нашої інструкції. По-друге, можна придбати додатковий простір в iCloud за актуальними тарифами.

Наступним етапом підготовки стане відключення захисту від злодіїв. Ви ж не хочете, щоб новий власник вашого пристрою при його використанні раптово зіткнувся з необхідністю введення пароля від вашого Apple ID? Абсолютно непотрібна ситуація для обох сторін. Вирушаємо в Установки> iCloud> Знайти iPhone і вимикаємо дану функцію. Буде потрібно ввести пароль.

Тепер у цьому ж розділі виходимо з iCloud, двічі погоджуючись на видалення даних.
Залишився останній штрих - стерти сліди використання пристрою і даних котрі залишилися , що належать вам. Відкриваємо Установки> Основні> Скидання і вибираємо «Стерти контент і налаштування». Це поверне пристрій до стану «з коробки». Після перезавантаження і появи привітального екрану з пропозицією налаштувати девайс просто вимикаємо iOS-пристрій. Надалі новий власник зможе налаштувати смартфон, планшет або плеєр заново.

На цьому підготовка до продажу завершена. На iOS-пристрої не залишилося ніяких слідів вашого перебування, а новий власник не зіткнеться з якими-небудь труднощами після покупки. Більш того, завдяки резервній копії ви зможете дуже швидко перебратися на новий iPhone, iPad або iPod touch, заощадивши неабияку кількість часу.