Акції Apple підскочили до рекордного рівня

2018-04-30

Вартість цінних паперів Apple, в ході торгів понеділка відновила максимум поточного року на тлі повідомлень про припинення виробництва флагманських смартфонів Samsung Galaxy Note 7, свідчать дані торгів.

Станом на 22:00 акції Apple на біржі Nasdaq подорожчали на 2,21%, до $ 116,58 за папір. Таким чином, вартість акцій компанії піднялася вище $ 116,5 вперше з 10 грудня 2015 року.

У понеділок стало відомо, що Samsung призупинила виробництво флагманських смартфонів Galaxy Note 7 на тлі повідомлень про спалах акумуляторів вже замінених смартфонів даної моделі. За відомостями джерел, цей захід стосується, зокрема, Samsung у заводу В'єтнама, який займається міжнародними поставками.

Продажі Galaxy Note 7 почалися в десяти країнах світу 19 серпня. Однак пізніше компанія повідомила про відкликання смартфонів даної моделі через небезпеку вибуху батареї. Samsung заявила, що безкоштовно замінить всі смартфони на нові. Однак, за даними ЗМІ, смартфони з нової партії мають ті ж проблеми, що і випущені раніше пристрої.