Джонатан Айв, отримав докторський ступінь в престижному університеті Великобританії

2018-04-30

Джонатан Айв, отримав докторський ступінь у престижному британському навчальному закладі. Головному дизайнерові Apple вручили нагороду в Кембриджському університеті – одному з найстаріших (другому після Оксфордського) і найбільшому в Англії.

Як повідомили офіційні представники університету, диплом, присвоєний Айву, вручається впливовим особам, які заслужили докторську ступінь своєю роботою, завжди обдарованої уявою і естетично багатої, іноді провокаційною, але незмінно істотно зрушує культурний ландшафт. Отримуючи диплом, директор по дизайну Apple намагався бути серйозним, але все ж не зміг стримати щасливу посмішку.

«ГОЛОВНИЙ ДИЗАЙНЕР APPLE ВИЗНАНИЙ ГІДНИМ ПОЧЕСНОГО ЗВАННЯ ЗА ЕЛЕГАНТНІСТЬ, ЧИСТОТУ І КРАСУ ДИЗАЙНУ ПЕРСОНАЛЬНИХ КОМП’ЮТЕРІВ. ДОКТОРСЬКА СТУПІНЬ ПРИСВОЮЄТЬСЯ СЕРУ ДЖОНАТАНУ АЙВУ, ДИРЕКТОР ПО ДИЗАЙНУ APPLE, ЗА ТОЙ ВПЛИВ, ЯКИЙ ВІН СПРАВИВ НА СВІТ КОМП’ЮТЕРІВ, ЗРОБИВШИ ТЕХНОЛОГІЇ ДОСТУПНИМИ ЗАВДЯКИ ДИЗАЙНУ».

Айв, отримав вищу освіту за спеціальністю «промисловий дизайн» і був одним із засновників дизайнерського бюро, що виконував замовлення Apple. До минулого року він займав посаду старшого віце-президента відділу дизайну Apple, підкоряючись чолі компанії Тіму Куку. У травні він був призначений головним директором по дизайну компанії. У цій ролі сфера діяльності сера Айва вийшла далеко за межі комп’ютерних пристроїв. Зокрема, він залучений в роботу по дизайну інтер’єру роздрібних торгових точок та оформлення нової штаб-квартири в Каліфорнії, яка вміщатиме понад 12 000 співробітників.

Айв увійшов в рейтинu «найвпливовіша персона в британській культурі» за версією ВВС і «Винахідник десятиліття» за версією Guardian, визнавався найбільш інтелектуальним дизайнером за версією видань CNN, Bloomberg і Fortune. В кінці 2011 року британська королева Єлизавета Друга привласнила Айву лицарське звання, а навесні 2014 року він став новатором року в Британії. У 2015 році Айв став найбільш найстильнішою знаменитістю за версією журналу Vanity Fair.