Apple офіційно запустила Apple Pay в Швейцарії

2018-04-30

Apple офіційно оголосила про запуск платіжної системи Apple Pay на території Швейцарії. Подібний крок не один місяць обмірковувалося керівництвом «яблучного» гіганта: перші чутки про можливе запровадження сервісу ходили ще навесні. Новина про запуск платіжного сервісу Apple викликала пожвавлення в рядах швейцарських операторів мобільних платежів: для них прихід американської корпорації означає серйозну конкуренцію.

Для використання Apple Pay необхідно мати одну з останніх моделей iPhone: 6, 6s, 6s, 6s Plus або iPhone SE. Також послугою оплати можна буде користуватися з Apple Watch і iPad. В основі роботи Apple Pay лежить технологія бездротового зв’язку NFC, яка дозволяє мобільному пристрою обмінюватися необхідними даними з платіжним терміналом. Важливо відзначити, що для підтвердження здійснення оплати необхідно використовувати відбиток пальця – тут у гру вступає Touch ID.

Експерти вважають, що у Apple є великі шанси швидко розширити свою присутність на території Швейцарії. Одна з причин – майже кожен другий швейцарець користується iPhone. Більш того, в країні широко поширені безконтактні методи оплати. Подібним способом можна розплатитися в більшості торгових точок Швейцарії.

Прихід Apple Pay означає не надто радісні перспективи для національних операторів мобільного оплати. Однак представник швейцарської компанії мобільних платежів Twint Віктор Шмід вважає, що сервіс Apple не представляє серйозної загрози. Незважаючи на високу конкурентоспроможність Apple Pay, у швейцарських сервісів є хороші шанси на вітчизняному ринку. «Twint не залежить від використання тієї чи іншої операційної платформи. Програмне забезпечення працює на Android, і на iOS», — заявив Шмід.

Важливо відзначити, що програму впровадження Apple Pay підтримали такі компанії-гіганти, як MasterCard і Visa. Як результат, незабаром почнуть з’являтися промо-кампанії нових продуктів під платіжну систему Apple.