Apple допоможе IKEA випустити додаток доповненої реальності для шопінгу

2018-04-30

Apple допоможе IKEA випустити додаток доповненої реальності для шопінгу

Apple і IKEA працюють над додатком доповненої реальності, який дозволить побачити, як річ виглядатиме у вас вдома. Майкл Вальдсгаард (Michael Valdsgaard), менеджер з цифрової трансформації IKEA, заявив шведському сайту Digital.di, що «це буде перший додаток доповненої реальності, який дозволяє вам приймати надійні рішення про покупку». 

У першій версії програми клієнти зможуть робити фотографії кімнат в своїх будинках і розміщувати зображення продуктів IKEA там, де їм заманеться. За словами Вальдсгаарда, користувач зможе визначити положення речі з точністю до міліметра. При цьому обсяг товарів буде масштабуватися під фотографії. В кінцевому підсумку клієнти зможуть замовляти речі прямо через додаток. 

Стандартний додаток «Каталог IKEA» дозволяє робити щось подібне, але його точність залишає бажати кращого. У ньому можна вибрати предмет меблів і спостерігати, як він накладається на те, на що вказує камера. Ви можете перетягувати меблі і таким чином отримувати приблизне уявлення про те, як вона буде виглядати у вас вдома. За допомогою програми навіть можна зрозуміти, чи підходить предмет за розміром. Але завдяки технологіям Apple і досвіду роботи компанії з доповненою реальністю, каже Вальдсгаард, новий додаток буде набагато кращим від існуючого. 

IKEA – не єдина роздрібна компанія, яка пропонує купувати продукти через доповнену реальність. У Lowe’s і Pottery Barn теж є додатки, які дають уявлення про те, як меблі і техніка виглядатимуть вдома. Lowe’s навіть використовує доповнену реальність для навігації по магазинах, а віртуальну реальність – щоб давати уроки по поліпшенню будинку. 

IKEA хоче, щоб додаток був готовий до виходу iOS 11, але нічого не обіцяє. На момент запуску програми в ній буде доступно 500-600 продуктів.