Apple вирішила стати мобільним оператором

2018-04-30

Згідно з наявними даними, Apple стане віртуальним оператором мобільного зв'язку і почне надавати відповідні послуги. У компанії немає власної мобільної інфраструктури, тому вона запустить сервіси на мережах інших операторів. Apple планує укласти угоди з компаніями AT & T або Sprint, знають джерела BusinessInsider. Газета зазначає, що смартфони iPhone, розроблені Apple, теж виробляються на фабриках інших вендорів.

Apple претендує на те, щоб стати оператором великого масштабу. У порівнянні з традиційними мобільними операторами, операції «яблучної» корпорації будуть менш значні, але досить помітні. Мова йде про запуск віртуальних мереж в США і країнах Європи. Компанія розробила і збирається додати в екосистему мобільного зв'язку нові технології, які будуть сприяти розвитку галузі. В Apple сподіваються, що ці технології оцінять клієнти та партнери, які, в свою чергу, зможуть їх перейняти.

Незважаючи на початок підготовки до запуску MVNO, джерело вказує, що найближчим часом не варто очікувати анонс нового сервісу. Від початку тестування до запуску нового оператора може пройти до п'яти років. Даний крок технологічного гіганта говорить про те, що його інтереси поширюються за межі звичайних для нього пристроїв і інтернет-сервісів: Apple має намір впливати на способи доставки інтернету.

Відзначимо, що в квітні цього року Google запустила аналогічний проект. Компанія використовує мережі американських операторів Sprint, T-Mobile, а також Wi-Fi. Фірмова технологія дозволяє смартфонам перемикатися між трьома джерелами, вибираючи той, який на даний момент надає найбільш якісний сигнал. Апарат може перемикатися навіть під час розмови, природно, без його переривання