4 додатки для macOS, які варто спробувати прямо зараз

2018-04-30


   Часи, коли додатків для macOS не вистачало, давно пройшли. Mac App Store наповнений найрізноманітнішими програмами для вирішення будь-яких завдань користувача. Редакція MacDigger вибрала 4 додатки, які варто спробувати прямо зараз.

Всі 4 додатки не є абсолютно новими. Однак вони відмінно працюють з macOS High Sierra і адаптовані під особливості системи.

Caffeine

Caffeine діє на MacBook також, як кофеїн на людину - допомагає не спати. Програма запобігає комп'ютеру переходити в сплячий режим, відключає автоматичний запуск заставки або затемнення екрану. Проте, додаток споживає досить ресурсів і не сприяє енергозбереженню. Тому творці рекомендують застосовувати його тільки при необхідності.

Однак користувачеві краще змінити налаштування енергозбереження, якщо йому потрібен постійно активний MacBook.

Додаток поширюється безкоштовно.


Pixelmator

Pixelmator - оптимальний фоторедактор, який дозволяє змінювати розмір, обрізати і редагувати знімки. Підійде для ретуші фотографій і створення цифрових зображень. Підтримує колірний простір CMYK. Інтерфейс програми простий і інтуїтивно зрозумілий.

Giphy Capture

Giphy Capture - безкоштовний додаток для створення GIF-зображень з будь-якого відео. Дозволяє налаштувати кадри для гіфки.

The Unarchiver

The Unarchiver - безкоштовний додаток, що допомагає відкривати заархівовані файли. Підтримує безліч форматів: RAR, Stuffit, 7-Zip, ARC, Tar і інші. Працює у фоновому режимі, як вбудована утиліта. Відображає імена файлів коректно незалежно від того, чи написана назва на латиниці або за допомогою іншого алфавіту.