Apple випустила iOS 10.1 beta 2 для iPhone, iPad і iPod touch

2018-04-30

Apple випустила iOS 10.1 beta 2 для користувачів iPhone, iPad і iPod touch. Нова тестова збірка стала доступна для завантаження на сайті розробників в розділі Dev Center і через систему оновлень безпосередньо на самих пристроях.

Реліз iOS 10.1 beta 2 відбувся через два тижні після виходу першої бета-версії оновлення. Нова тестова збірка проходить під номером 14B67 і важить близько 160 МБ.

Нагадаємо, в списку змін iOS 10.1 компанія Apple позначила кілька моментів:

  • iOS 10.1 включає функцію «боке» для смартфонів iPhone 7 Plus, що дозволяє створювати портрети з ефектом глибини різкості, як у дзеркальних камер.
  • Виправлені проблеми з анімацією.
  • Усунутий збій навушників EarPods, пов’язаний з відключенням кнопок на пульті ДУ.
  • Розробники зможуть використовувати у додатках дані барометра Air iPad 2, iPad 4 і iPad mini Pro.

Серед відомих проблем iOS 10.1 beta 2 – нестабільна робота деяких розширень в iMessage і несумісність з рядом пристроїв HomeKit. Також не працює синхронізація людей у додатку Фото засобами медіатеки iCloud.

Після виходу фінальної версії ОС iPhone 7 Plus стане першим смартфоном на ринку, здатним створювати справжній ефект боке». Складна технологія з системою машинного навчання буде відокремлювати фон від переднього плану. Це дозволить знімати чудові портрети, які раніше були доступні лише користувачам дзеркалок.

Ефект глибини різкості досягається за допомогою софта, а не якогось хитромудрого дизайну лінз. Як розповіли в Apple, дві камери і процесор цифрових сигналів створюють карту глибини зображення, а потім ефект розмиття застосовується до тла.

Завантажити iOS 10.1 beta 2 можуть розробники, зареєстровані у програмі Apple Developer. Публічна збірка стане доступна в найближчі дні. Разом з новою збіркою для iOS-пристроїв вийшла також watchOS 3.1 beta 2 для Apple Watch і tvOS 10.0.1.