Перша дружина Стіва Джобса вимагала у нього $ 25 млн, погрожуючи опублікувати книгу спогадів

2018-04-30

Бреннан і Джобс познайомилися в 1972 під час навчання в коледжі. Через шість років Крістін-Енн Бреннан народила дочку Джобсу на ім'я Ліза. І в цьому ж році на світ з'явився комп'ютер Lisa. Протягом двох років творець Apple намагався довести, що ніякого стосунку до вагітності Крістін-Енн не має, проте генетична експертиза довела його батьківство.

Будучи успішним підприємцем Стів Джобс відмовлявся допомагати дочці та її матері матеріально. Колишній художниці і дочці мільярдера доводилося виживати на допомогу з безробіття. І тоді вона вирішила піти на шантаж. Вона зажадала у Джобса 25 мільйонів доларів, в іншому випадку погрожуючи опублікувати мемуари «Відкушене яблуко: спогади про моє життя зі Стівом Джобсом».

Як пише Fortube, історія тягнеться з 2005 року. Поступово вимоги колишньої подруги глави Apple ставали все жорсткішими. У 2009 році вона поставила ультиматум.

«У мене більше немає вибору ... Ніхто не буде задоволений, якщо книга буде опублікована, особливо Ліза, яка не заслужила такого. Вибір за тобою ... Мені потрібні гроші на життя - або від тебе, або від продажу книги », - написала вона.

Стів Джобс, які не відповів на лист, коротко прокоментував:

«Я дуже погано ставлюся до шантажу, - написав Джобс. - Я не буду брати участь у цьому».

Через два роки після смерті Стіва Джобса книга все ж була опублікована. У своїх мемуарах Бреннан описала роки, «наповнені розчаруванням», називаючи винахідника iPhone «маніяком» і «демоном».