Apple пожертвувала $1 млн для допомоги постраждалим від повеней у Китаї

2018-04-30

Корпорація Apple пожертвувала 1 млн доларів фонду China Foundation for Poverty Alleviation (CFPA), організованому для допомоги постраждалим від повеней у ряді регіонів Китаю. Про це повідомляє USA Today.

CFPA розподілить пожертвування Apple на користь жителів провінцій Аньхой, Гуйчжоу, Хубей і Хунань. Як повідомляється, виділені кошти підуть на допомогу евакуйованим жителям регіонів, відновлення зруйнованих будинків і виплату грошових коштів родичам загиблих. Станом на понеділок, порушених паводками провінціях було евакуйовано 2,9 млн осіб.

За даними влади, з березня нинішнього року зливи і викликані ними повені в басейні Янцзи призвели до загибелі щонайменше 164 людини, ще 61 пропав без вісті. Найбільш потужна серія паводків сталася у низці провінцій на початку липня. Прямий економічний збиток від стихії оцінюється в 67 млрд юанів ($10 млрд).

Це не перша благодійна акція, в якій бере участь Apple. Виробник iPhone давно співпрацює з організацією (RED), створюючи спеціальну серію продуктів червоного кольору, для того щоб допомогти в боротьбі зі Снідом. Відсоток прибутку від продажу цих продуктів перераховується на рахунок Глобального фонду для фінансування програм по боротьбі зі Снідом в Африці.

Раніше Apple пожертвувала 500 000 доларів фонду SF Gives, організованому для боротьби з бідністю в США.