Чутки: iPad mini 4 стане зменшеною версією iPad Air 2, новий iPad Air 3 матиме процесор Apple A9

2018-04-30

Офіційні представники компанії цю ситуацію не коментують, проте чутки раз у раз з'являються в різних тематичних блогах. Один з найсвіжіших дійшов до нас з Японії. Місцевий ресурс Macotakara з посиланням на інформоване джерело повідомив, що пристрій, умовно названий iPad mini 4, побачить світ восени цього року і стане практично копією планшета iPad Air 2.

За даними Macotakara, апаратне забезпечення пристрою буде включати чіп Apple A8X, 8-мегапіксельну камеру і підтримку стандарту бездротового зв'язку Wi-Fi 802.11ac. Модель стане набагато тоншою - замість нинішніх 7,5 мм пристрій зможе похвалитися товщиною 6,1 мм. У iPad mini 4 буде повністю ламінований дисплей, який передбачає виключення повітряного прошарку між шарами, за рахунок чого зображення і вміст екрану стануть ще ближчими. Інше нововведення наступної генерації Mini - покриття антивідблиску екрану, що знижує рівень відображення.

Презентацію iPad Air третього покоління  варто очікувати разом з iPad mini 4. Він збереже форм-фактор поточної моделі, але володітиме топовою платформою Apple A9. Про інші зміни інформації поки немає.

Варто відзначити, що доказів достовірності відомостей сайт не вказує, так що і розглядати їх як остаточне підтвердження характеристик і термінів появи Apple-планшетів не варто.

У червні газета Economic Daily News повідомила, що модель iPad mini 4 стане останньою в лінійці компактних планшетів Apple. Якими можуть бути мотиви для припинення випуску iPad mini, не уточнювали, але необхідно зазначити, що це вже не перший випадок, коли в Інтернет потрапляє інформація про нібито швидкий кінець пристрою як такого.

Крім iPad mini 4 і iPad Air 3 восени очікується дебют iPad Pro. Він отримає 12,9-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 2732 ? 2048 (263 ppi) і оновлене ПЗ з більшою віртуальною клавіатурою. Крім того, деякі джерела приписують йому чутливий до сили натискання бездротової стилус, технологію Force Touch і порт USB-C.