Тім Кук вирішив пожертвувати весь свій статок на благодійність

2018-04-30

Голова Apple Тім Кук заявив, що весь свій статок він пожертвує на благодійність, повідомляє Reuters. Правда, спочатку він сплатить освіту своєму 10-річному племінникові.

За словами Кука, він уже виділяє гроші на благодійність, але надалі голова Apple планує «не просто виписувати чеки», але й розробити системний підхід до цього процесу. Зокрема, гендиректор збирається субсидувати боротьбу з поширенням СНІДу, захист прав людини і реформування імміграційної системи в США.

Fortune оцінює стан глави американської корпорації в $ 800 млн. Чиста вартість активів Кука, враховуючи його частку в Apple, становить близько $ 120 млн. Після вступу на посаду в 2011 році Кук отримав 1 млн обмежених акцій Apple, вартість яких тоді оцінювалася в $ 376 млн, проте зараз становить уже $ 665 млн.

Оклад Кука становить $ 1,75 млн, повідомляв Bloomberg з посиланням на звіт Apple перед Комісією з цінних паперів і бірж США. У минулому році глава корпорації заробив $ 9220000, що в два рази перевищує його доходи за 2013 рік. Ще $ 6,7 млн ??Кук отримав в якості бонусних компенсацій за минулий фіскальний рік, який закінчився у вересні 2014 року.

На зростанні доходів Кука позначився успіх запуску нових iPhone, випущених у вересні минулого року, після презентації яких вартість Apple перевищила $ 700 млрд. Двома місяцями пізніше акції компанії на біржі NASDAQ зросли до $ 119,75 за один цінний папір.

У лютому нинішнього року Apple стала першою американською компанією, чия капіталізація за підсумками торгів на біржі перевищила $ 700 млрд. Статус найдорожчої компанії світу Apple утримує з 2013 року, коли вона обігнала за капіталізацією нафтову ExxonMobile.