iPod touch сьомого покоління отримає нові датчики і підтримку Apple Watch

2018-04-30

Apple веде розробку плеєра iPod touch сьомого покоління, який запропонує покупцям набір нових датчиків і підтримку «розумних» годинників Apple Watch. Компанія зареєструвала заявку на товарний знак, завдяки чому стали відомі деякі подробиці про розроблювальному пристрої.

У сертифікаті на новий iPod touch є класи 10 та 44, які стосуються медичного і оздоровчого апаратного забезпечення. Судячи з усього, iPod touch 7G буде ряд нових датчиків, зв’язаних з додатком «Здоров’я». Відповідність класів 11 і 12 вказує на активну взаємодію гаджета з додатком «Дім» з операційної системи iOS 10 і автомобільної платформою CarPlay.

Сертифікація в рамках 14 класу означає, що iPod touch наступного покоління буде підтримувати підключення Apple Watch. На даний момент iPhone – єдине пристрій, з яким можуть створити пару «розумні» годинники від Apple.Клас 36 пов’язаний з фінансовою діяльністю, що відсилає до Apple Pay. Таким чином, в плеєрі з сенсорним екраном повинен з’явитися модуль NFC і сканер відбитків Touch ID, необхідні для роботи платіжного сервісу Apple.

В останні роки продажі iPod неухильно падають – в 2014 році, коли Apple ще публікувала окремо статистику з плеєрів, квартальний обсяг продажів таких пристроїв становив всього 2,6 млн примірників. З ринку плеєри витісняють iPhone, не менш зручні для прослуховування музики. Остання версія iPod touch базується на процесорі Apple A8, оснащена 1 ГБ ОЗУ і пропонується в шести кольорах.

Є ймовірність, що iPod touch 7G буде представлений разом з флагманським смартфоном iPhone 7. Офіційних коментарів від Apple на цей рахунок, як зрозуміло, очікувати не доводиться.