Apple TV п’ятого покоління отримає пульт з підтримкою 3D Touch

2018-04-30

Телевізійна приставка Apple TV четвертого покоління комплектується пультом Apple TV Remote. Аксесуар дозволяє керувати вмістом на екрані за допомогою невеликої сенсорної панелі у верхній частині. Як стало відомо, в Apple розраховують зробити Apple TV Remote ще більш функціональним за рахунок технології 3D Touch.

Скляна поверхня пульта Apple TV дозволяє зробити управління телеприставкою природним і плавним. Дії на екрані ТБ дуже швидко і точно повторюють рухи пальця по поверхні пульта. Це відбувається досить природно, тому користувачеві не потрібно переводити погляд від екрану.

Згідно новому патенті Apple, компанія має намір оснастити друге покоління Apple TV Remote підтримкою технології 3D Touch. У документі йдеться, що пристрій для дистанційного управління може включати в себе сенсорну панель, яка дозволяє взаємодіяти з контентом на екрані двоступінчастим ходом: натискання із зусиллям забезпечить виконання додаткових дій, в залежності від вибраного об’єкта на екрані.

Технологія 3D Touch вперше знайшла застосування в «розумних» годинниках Apple Watch, а пізніше була реалізована в ноутбуках MacBook Pro і MacBook, а також флагманських смартфонах iPhone 6s і iPhone 6s Plus. Вона відповідає за розпізнавання сили натискань на екран, дозволяючи робити менше дій для виконання різних завдань.

Apple зареєструвала заявку на патент в лютому цього року. Цілком ймовірно, Apple TV п’ятого покоління буде комплектуватися покращеним пультом з підтримкою 3D Touch.