Офіційно: Apple припиняє продажу Thunderbolt Display

2018-04-30

У вересні 2011 року Apple почала продажі монітора Thunderbolt Display. Минуло майже 5 років і монітор без будь-яких змін, як і раніше, був представлений в асортименті компанії. Apple могла б додати підтримку USB 3.0, Thunderbolt 2 і змінити дизайн в стилі 27-дюймового iMac. Замість цього компанія офіційно оголосила про припинення продажів фірмових моніторів.

Поки неясно, чому в Купертіно прийняли таке рішення. Перед Всесвітньою конференцією для розробників, яка пройшла в Сан-Франциско з 13 по 17 червня, ходили чутки про підготовку до виходу нового покоління Thunderbolt Display. Передбачалося, що екран 27-дюймового iMac стане основою для моделі 5K Thunderbolt Display.

Монітор повинен був отримати дозвіл 5120?2880 пікселів, порти USB-C для підключення периферійних пристроїв з Thunderbolt 3 і ультратонкий дизайн у стилі моноблоків Apple. Проблему з обробкою і передачею 5K-зображення по одному-єдиному кабелю планувалося вирішити, вмонтувавши в монітор власний графічний прискорювач. Дебют новинки запланований на WWDC, але так і не відбувся.

За словами представників компанії, Thunderbolt Display продовжить продаватися в роздрібних магазинах Apple Store, через онлайн-магазин і у авторизованих ритейлерів до тих пір, поки не закінчаться складські запаси.

Ринок зовнішніх моніторів — далеко не основний для Apple. Ймовірно, компанія дійсно вирішила відмовитися від лінійки Thunderbolt Display. Якщо апгрейд дійсно планується, то для забезпечення стабільної роботи і швидкодії реліз 5K-моніторів Apple варто очікувати не раніше 2017 року.