iOS 10 обійшла за популярністю iOS 9 через два тижні після релізу

2018-04-30

Рівень поширення мобільної платформи iOS 10 продовжує зростати і в середу дістався позначки 48%. Як відзначили аналітики Mixpanel, через два тижні після релізу нова «операційка» Apple стала найпопулярнішою серед користувачів iPhone, iPad і iPod touch, випередивши iOS 9.

Фінальна версія iOS 10 дебютувала 13 вересня. Через добу після релізу її частка становила вже 14,5%. Через три дні після виходу нова програмна платформа Apple досягла 21% серед iPhone, iPad і iPod touch. Такою ж часткою зараз може похвалитися операційна система Android 6.0 Marshmallow, випущена в минулому році.

У середу, 28 вересня, iOS 9 поступилася званням самої популярної операційної системи серед користувачів i-пристроїв: її частка складає 47%. Близько 4% користувачів на даний момент залишаються на iOS 8 і більш старих версіях ОС.

Аналітики вказують на те, що iOS 10 відстає по швидкості адаптації від своєї попередниці. iOS 9 була встановлена на 50% сумісних пристроїв вже через тиждень після релізу. Це може бути пов’язано з більш високими вимогами до апаратного забезпечення: власники смартфонів iPhone 4s і планшетів iPad mini і iPad 2, випущених в 2011 і 2012 роках відповідно, не отримали можливість оновитися на iOS 10.

За даними Google, частка Android Marshmallow через рік після анонсу становить близько 19%. А новітня Android 7.0 Nougat, що дебютувала раніше iOS 10, на даний момент не досягла і піввідсотка.

iOS 10 вийшла офіційно 13 вересня. У нову програмну платформу внесено велику кількість змін за всю історію програмної платформи. Оновитися можуть всі власники iPhone 5 і більше свіжих моделей, а також володарі Air iPad, iPad mini 2, 3, 4 і iPod touch 6G. Головні нововведення в iOS 10 торкнулися екрану блокування і сторонніх додатків для роботи з повідомленнями, фотографіями і картами.