Експерти: настав найкращий час для покупки акцій Apple

2018-04-30

Що можна подумати про акції компанії, яка, незважаючи на свої розміри, збільшує продаж і прибуток на колосальні 33% і 38% відповідно? А якщо ця компанія ще й постійно проводить зворотній викуп акцій і при цьому має запаси готівки обсягом близько $ 200 млрд?

Відразу після виходу фінансового звіту Apple акції на продовженій сесії впали на 7%, а в четвер вже в ході регулярної торгової сесії втратили більше, ніж 4% (Vestifinanse). Невже фінансові результати дійсно так засмутили інвесторів? На правду більше схожа теорія про те, що великі гравці навмисне провокують паніку на ринку, щоб самим купити здешевілі акції найбільшого виробника смартфонів, а заодно висадити зайвих "пасажирів". 

Чи не в першу чергу учасники ринку дивляться на динаміку виручки компаній, а Apple за цим показником лідирує серед 78 компаній з індексу S & P 500, які вже представили свої фінансові результати в поточному сезоні звітів.

Можливо, свою справу зробили ЗМІ, які пристойно вивчили Apple. Багато писали про те, що динаміка продажу нібито сповільнюється. Але ці висловлювання вводять інвесторів в оману. Так, дійсно, темпи зростання трохи знизилися, але вони як і раніше, залишаються вражаючими, і вже точно мова не йде про падіння в порівнянні з минулим роком.

Занепокоїв акціонерів той факт, що Apple не поширює практично ніякої інформації про Apple Watch. Результати по ньому не стали виділяти в окрему статтю, а віднесли в розділ "інші", куди також потрапили Apple TV, Beats Electronics, iPod.

Втім, Тім Кук говорив, що таким чином компанія просто приховує результати продажу по своєму новому дітищу від конкурентів.

У загальному і цілому, реально ніяких приводів для падіння акцій немає, до того ж не варто також забувати і про дивіденди.