Топ 5 кращих прихованих функцій IOS 10

2018-04-30


На офіційному сайті  Apple розповіла не про всі функції нової платформи ОС IOS 10. У ній є безліч неочевидних можливостей, які можуть істотно полегшити життя власнику iPhone і IPad. Так що перш ніж нарікати про відсутність джейлбрейка, варто ознайомитися з усім функціоналом платформи.

1. Пошук по вкладках Safari

Браузер Safari IOS 10 дозволяє відкривати необмежену кількість вкладок. У них можна легко загубитися, але, виявляється, програма дозволяє легко знайти потрібний таб.

Поверніть гаджет в ландшафтному режимі (ця функція не працює в портретному), а потім натисніть кнопку вкладки (вгорі праворуч). З'явиться нове вікно пошуку у верхньому лівому кутку. Введіть умови пошуку і Safari відфільтрує вкладки, правда, тільки по заголовкам, а не за змістом веб-сторінок.

2. Функція «Лупа» перетворить iPhone в збільшувальне скло

Хочете зробити навколишній світ ближче? Досить скористатися новою функцією IOS 10. Apple, вбудувала в ОС краще збільшувальне скло серед всіх додатків. Збільшення забезпечує чітку і якісну картинку.

Для того, щоб активувати відповідну функцію, потрібно пройти в розділ Налаштування -> Основні -> Універсальний доступ -> Лупа. Тут потрібно клацнути тумблером навпроти однойменного пункту. Після цього три швидких кліка кнопкою Home дозволять використовувати камеру iPhone для швидкого збільшення об'єктів.

Повзунок на екрані над кнопкою затвора дозволяє збільшувати і зменшувати масштаб. Натисніть кнопку спуску затвора, щоб зробити стоп-кадр. Потім ви можете налаштувати кольори зображення за допомогою значка в правому нижньому кутку.

3. Новий вид секундоміра

Apple додала в IOS 10 альтернативний вид опції «секундомір» в «Годинник». Щоб отримати до нього доступ, досить зайти в секундомір і зробити свайп справа наліво. У вас з'явиться новий секундомір в стилі Apple, годинник, який більш інформативний, ніж стандартний.

4. Зміна порядку завантаження програм

Якщо натиснути із зусиллям на іконку програми, яка завантажується або оновлюється, з'явиться меню з опцією пріоритетного завантаження. Ця опція переносить додаток на перше місце в списку завантажень і воно встановиться або оновиться в першу чергу.

5. Сортування часто використовуваних категорій листів

Якщо в налаштуваннях пошти по свайпу вліво у вас вказана функція «Перемістити», завдяки машинному навчанню додаток почне пропонувати різні варіанти категорій повідомлень. Наприклад, «Купони і знижки».