Вихід Великобританії з ЄС призведе до падіння продажів техніки Apple

2018-04-30

Економічний спад, невизначеність на фондовому ринку Великобританії та інші економічні наслідки, викликані рішенням жителів країни про вихід зі складу ЄС, призводить до зниження попиту на продукцію Apple. Про це повідомив аналітик Citigroup Global Markets Джим Сува.

За словами експерта, економічний спав і волатильність на фондових ринках тепер неминучі для Англії після ухвалення рішення про вихід зі складу Євросоюзу. Після цього проблеми почнуться і для Apple, так як користувачі стануть менше купувати «яблучну» продукцію. У свою чергу, це спричинить зниження виручки американської корпорації, для якої Великобританія є одним з ключових ринків.

«Підсумок референдуму у Великобританії став черговою проблемою для Apple, клієнти компанії не купують нові iPhone так часто, як цього хотіла б компанія. У зв’язку з цим фінансові результати Apple будуть нижче прогнозів аналітиків з Уолл-стріт», — заявив аналітик Citigroup Global.

Сува зазначив, що прогнози аналітиків з Wall Street у зв’язку з цим можуть стати помилковими.

Зниження продажів техніки Apple пов’язано не тільки з британським референдумом, вважає експерт. Каліфорнійський гігант відчуває труднощі з пошуком нових покупців, так як високотехнологічні смартфони вже доступні в більшості країн світу. При цьому попит все більше розмивається пропозицією інших виробників пристроїв зі схожим функціоналом, але за більш доступними цінами.

За даними Сува, середня частота заміни користувачами старого iPhone на новий зросла з 2 років до 28 місяців і продовжує збільшуватися. Така тенденція вперше за 13 років призвела до зниження обсягу продажів Apple.