Apple відмовилася від випуску 16-гігабайтних моделей iPhone 6s

2018-04-30

Якщо вірити даним, iPhone 6s і 6s Plus відрізнятимуться від попередників іншими мікросхемами флеш-пам'яті. Зокрема, в смартфонах зміниться мінімальний обсяг пам'яті - на зміну 16 гігабайтам в мінімальній комплектації буде 32 ГБ доступного простору. Принаймні такою інформацією володіє китайський портал MIG Gadget. За інформацією цього ресурсу на фабрику надійшли етикетки для смартфонів трьох видів - з 32 ГБ, 64 ГБ і 128 ГБ.

Оскільки споживання контенту в світі зростає, збільшуються і вимоги користувачів до місткості дискових сховищ. Для зберігання інформації люди все частіше обирають iCloud, але внутрішня пам'ять мобільних пристроїв все ж залишається важливішою, бо розміщувати там свої особисті дані людям спокійніше. Виробники прагнуть продавати пристрої з більш ємними накопичувачами, але у Apple досі була інша політика.

Компанія поки не пропонує 32-гігабайтних модифікацій iPhone 6, а наступним після базової моделі з 16 ГБ вбудованої пам'яті йде телефон з 64 ГБ. Користувачі, для яких 16 ГБ є недостатньою ємністю, змушені купувати смартфони, що вміщують до 64 або 128 ГБ цифрової інформації. Ці апарати відповідно коштують на $ 100 і $ 200 дорожче, ніж 16-гігабайтна версія.

За допомогою такої схеми Apple забезпечила собі зростання середньої продажної вартості смартфонів, а пристрій з 64 ГБ ймовірно є найпопулярнішим серед телефонів компанії.

З якої причини в Apple вирішили переглянути свою політику поки невідомо. Так само як і те, чи буде модель з 32 ГБ пам'яті коштувати як нинішня з 16 ГБ. За оцінками аналітиків, присутність 16-гігабайтного iPhone 6 в асортименті Apple додасть до виторгу компанії за підсумками 2015 додаткові $ 3 млрд.