Apple відкриває в Італії першу академію для iOS-розробників

2018-04-30

Apple відкриває в Європі першу академію розробників додатків для iOS, йдеться в прес-релізі компанії. Мета цієї ініціативи – виростити нове покоління програмістів та розробників програмного забезпечення для iPhone, iPad і Mac.

Академія відкриється в жовтні на базі Неаполітанського університету імені Фрідріха II в Італії. У навчальному закладі Apple можна буде отримати та покращити практичні навички в розробці додатків, він забезпечить підтримку викладачів, а також надасть особливий навчальний план, що дозволяє підготувати майбутніх девелоперів до участі у зростаючому спільноті розробників.

Завдяки створенню таких центрів, Apple пропонує нові робочі місця. Як зазначив глава корпорації Тім Кук, магазин додатків App Store так чи інакше забезпечує роботою 1,4 млн європейців, а в Італії таких робочих місць налічується 75 000.

«Ми раді співпрацювати з Неаполітанським університетом імені Фрідріха II для запуску першої в Європі академії розробників», – заявив віце-президент і головний фінансовий директор Apple Лука Маэстри.

«Європа – батьківщина багатьох найуспішніших світових розробників, і ми дуже раді надати допомогу новому поколінню підприємців в Італії в отриманні необхідних навичок для успішної роботи, – сказав Тім Кук. – Феноменальний успіх App Store – одна з основних рушійних сил в основі понад 1,4 мільйона робочих місць, вже створених Apple в Європі, яка пропонує необмежені можливості для людей зі всього континенту різного віку, зайнятих найрізноманітнішою діяльністю».

В Apple відзначили, що мають намір і далі розширювати цю програму і відкривати центри в інших країнах.