Apple планує протестувати систему для безпілотних автомобілів на полігоні

2018-04-30

Плани Apple по створенню власного безпілотного автомобіля, схоже, провалилися. Але компанія як і раніше зацікавлена в розробці технологій автономного управління.

    Видання Jalopnik повідомляє, що в останні місяці багато інженерів покинули проект Titan. Можливо, роботи над створенням самокеруючого автомобіля Apple продовжаться в майбутньому. Тік Кук підтвердив інтерес компанії до автомобільної галузі і заявив, що робота над системою автономного управління є одним з головних прагнень Apple.

   «Ми сфокусовані на створенні програмного забезпечення для безпілотних автомобілів. Це, напевно, один з найскладніших проектів, пов'язаних зі штучним інтелектом, над яким нам доводилося працювати ».

   За даними джерела, Apple готова перенести випробування своєї автономної системи управління з лабораторії на реальні дороги. Для проведення деяких випробувань компанія орендує полігон в Арізоні, який раніше належав Fiat Chrysler. Він містить безліч ділянок, що імітують різні дорожні умови. Джерело повідомляє, що останнім часом Apple активно вербує техніків і інженерів з інших полігонів в штаті.

   Минулого тижня компанія опублікувала документ, в якому були викладені успіхи Apple в розробці програмного забезпечення для безпілотних автомобілів. Інженери Apple заявили, що їхня технологія виявляє і розрізняє автомобілі, пішоходів і велосипедистів набагато краще, ніж будь-яка інша.