Blue Box Стіва Джобса буде продана на аукціоні

2018-04-30


   Blue Box - перший пристрій, який разом зібрали Стів Джобс і Стів Возняк, буде виставлений на аукціон Bonhams 6 грудня 2017 року Нью-Йорку. Про це повідомляє Daily Mail.

   За задумом молодих підприємців, гаджет дозволяв безкоштовно здійснювати міжміські телефонні дзвінки, відтворюючи спеціальні службові сигнали. Перед тим як усвідомити комерційний потенціал гаджета, Стів Джобс і Стів Возняк влаштували кілька телефонний розіграшів. Вони дзвонили в різні країни світу і представлялися Генрі Кіссінджером та іншими відомими людьми.

   Стів Джобс говорив, що без цього пристрою, можливо, ніколи б і не було Apple.

   За різними оцінками, Джобс і Возняк зробили від 40 до сотні Blue Box. 6 грудня 2017 року телефонний гаджет буде виставлений на аукціон вперше. Початкова ціна лота - 67 400 доларів.

   Торги за Blue Box можуть виявитися дуже жвавими. Наприклад, в 2014 році Apple-1 пішов з молотка за 910 000 доларів. Це рекорд для раритетних пристроїв корпорації з Купертино. Однак Blue Box викликає не менший інтерес колекціонерів, оскільки є першим незалежним комерційним заходом Стіва Джобса і Стіва Возняка.

   Організатори аукціону Bonhams в Нью-Йорку сподіваються, що лот вдасться продати за ціною, що значно перевищує вартість майже шістдесяти семи iPhone X.