В інтернеті "гуляє" новий вірус для Mac

2018-04-30

В інтернеті

    У мережі з'явилася інформація про нові шкідливі програми, атакуючі комп'ютери Apple.

Фахівці з безпеки розповіли про вірус OSX / MaMi. За їхніми словами, цей вірус багато в чому схожий на сумнозвісний DNSChanger - естонський троян, що заразив мільйони пристроїв в 2012 році.

Колишній хакер NSA Патрік Уордл повідомив про те, що OSX / MaMi може бути використаний зловмисниками для крадіжки персональних даних. Також він додав, що нинішнє антивірусне програмне забезпечення не може виявити OSX / MaMI.

«Цей вірус не дуже просунутий і незвичайний, але при цьому він дозволяє тихо проникнути в систему і сильно нашкодити власнику комп'ютера. Наприклад, за допомогою нього можна взяти під контроль інтернет-трафік, що проходить між пристроєм користувача і зовнішньою мережею. Зловмисники використовують цей трюк, щоб показувати людям додаткову рекламу або красти паролі », - додав Уордл.

До сих пір невідомо, хто займається розробкою OSX / MaMi і як він поширюється. Є думка, що його розсилають поштою, маскуючи листи під повідомлення від відомих компаній.

Цей вірус змінює DNS-сервер, до якого підключений комп'ютер. Тому, для того щоб перевірити заражена система чи ні, необхідно відкрити настройки DNS і переконатися, що вони не змінилися на 82.163.143.135 або 82.163.142.137. Саме ці адреси використовуються шкідливим ПЗ.