14 найважливіших функцій AirPods. Повний список

2021-01-14

Сьогодні Apple офіційно пропонує три пари фірмових бездротових навушників: доступні AirPods 2-го покоління з двома видами зарядних футлярів, а також AirPods Pro з активним шумозаглушенням і перші повнорозмірні AirPods Max.

На перший погляд здається, що вони дуже відрізняються один від одного як ззовні, так і за функціоналом. Але якщо проаналізувати, то виявиться, що всі моделі навушників Apple схожі за низкою ключових особливостей. У цій статті обговоримо можливості різних моделей AirPods: найважливіші та найцікавіші.

Отже, ось що можна робити з AirPods, AirPods Pro і AirPods Max:

1. Автоматично переключатися між гаджетами Apple

Що зробити: прив'язати AirPods 2-го покоління, AirPods Pro або AirPods Max до свого Apple ID.

З виходом iOS 14 (iPadOS 14) і macOS 11 Big Sur, а також актуальної прошивки для AirPods, навушники навчилися автоматично змінювати джерело під’єднання. Наприклад, коли ви слухаєте музику на Mac, вони самі підключаться до iPhone під час вхідного дзвінка. Це реально зручно. Шкода, але на найперших AirPods ця фішка не працює.

2. Активувати адаптивний еквалайзер разом з функцією активного шумозаглушення

Що зробити: зайти в «Пункт управління» і затримати палець на слайдері гучності. У меню вибрати режим «Шумопозаглушення». У AirPods Pro використовується спеціальний адаптивний еквалайзер, який автоматично регулює параметри відтворення музики з урахуванням форми вух власника. Звучання стає більш насиченим та багатим. Улюблені треки відкриваються по-новому.

3. Підключити кілька AirPods до одного iPhone або iPad

Що зробити: натиснути на кнопку «Поділитися аудіо» в меню Apple Music або в «Пункті управління», вибрати інші навушники поблизу, а потім за запитом iOS, затиснути на кілька секунд кнопку на їх футлярі. Всі моделі AirPods підтримують технологію спільного відтворення. Завдяки їй до одного iPhone або iPad можна підключити відразу дві пари навушників, щоб дивитися фільми або слухати музику разом з близькими.

4. Посилити навколишні звуки

Що зробити: зайти в «Пункт управління» і затиснути слайдер гучності. У вікні вибрати управління шумом і активувати режим прозорості. AirPods Pro і AirPods Max можуть використовувати технологію прозорості, щоб під час прослуховування музики чути навколишні звуки. Ця функція стане в нагоді, щоб ви не пропустили важливе оголошення в аеропорту і почули наближення транспорту на вулиці.

5. Включити функцію просторового аудіо AirPods Pro і AirPods Max дають можливість відчути себе у справжньому кінотеатрі або на концерті. Для цього вони використовують датчики положення в просторі і підлаштовують відтворення під повороти голови. Це потрібно просто спробувати.

6. Перевірити наскільки щільно навушники сидять у вухах

Що зробити: перейти в меню «Налаштування»> Bluetooth на iPhone, вибрати AirPods Pro в списку пристроїв, а потім натиснути на пункт «Перевірити прилягання до вух». Ваш iPhone підкаже, чи правильного розміру силіконові насадки для AirPods Pro ви вибрали. У разі нещільної посадки у вухах після тесту з'явиться попередження замінити їх на інші з комплекту. Від правильного вибору насадок залежить якість звуку, так що не нехтуйте цим тестом.

7. Використовувати один навушник

Якщо AirPods або AirPods Pro можна використовувати як гарнітуру за кермом авто, на велосипеді або в іншій схожій ситуації, необов'язково діставати відразу два навушника. Щоб зробити або прийняти виклик, досить дістати з футляра і вставити в вухо тільки один навушник. Таким же чином можна навіть музику слухати. Проте, враження від неї в цьому випадку точно не буде повним.

8. Запустити Siri голосом

AirPods другого покоління, AirPods Pro і AirPods Max дають можливість запускати розумного асистента за допомогою простої команди голосом. Після цього йому можна сказати наступне:

▪️ встанови таймер на 15 хвилин

▪️ збільш (зменш) гучність на 15%

▪️ наступний (попередній) трек

▪️ старт (пауза) відтворення

▪️ яка погода у Києві?

Сірі негайно виконає команду. З першими AirPods для запуску Siri необхідно використовувати подвійне постукування по ніжці навушника. Цю дію можна налаштувати на iPhone в розділі гаджета в меню «Налаштування»> Bluetooth.

9. Вам не доведеться заряджати навушники без проводу

Що зробити: покласти кейс AirPods з підтримкою Qi або футляр AirPods Pro на сумісну зарядну станцію. AirPods 2-го покоління зі спеціальним футляром, на фронтальній частині якого є світлодіод стану, а також AirPods Pro підтримують бездротову зарядку за стандартом Qi. Кейс окремо або разом з навушниками досить покласти на відповідну станцію. На футлярі повинен спалахнути світлодіод, який покаже стан зарядки. Коли він горить помаранчевим, футляр отримує енергію, зелений говорить про 100% -рівень заряду акумулятора. AirPods Max не підтримують бездротову зарядку. Для їх підключення до живлення потрібен кабель Lightning.

10. Подивитися заряд чохла і навушників на спеціальному віджеті iPhone

Що зробити: затисніть домашній екран iPhone в вільному місці, щоб перевести його в режим редагування, натисніть на кнопку «+» в верхньому лівому кутку екрану, додайте потрібну опцію меню «Елементи живлення». Після виходу iOS 14 на iPhone з'явився спеціальний віджет, який показує рівень заряду AirPods та інших аксесуарів. Це зручно, щоб контролювати його.

11. Подивитися повідомлення про низький рівень заряду на iPhone Що зробити: користуватися навушниками, поки рівень з заряду не досягне 10%. Повідомлення про необхідність зарядки AirPods прийде на iPhone автоматично. Коли рівень заряду AirPods опускається до 10%, на iPhone або iPad надходить спеціальне повідомлення з цією інформацією. Це дозволяє вчасно підключити навушники до живлення, щоб не залишитися без звуку у потрібний момент. Єдине, що для цього на ваших гаджетах має бути встановлено актуальне програмне забезпечення.

12. Використовувати навушники як няню

Що зробити: в «Пункт управління» потрібно додати тумблер «Слух» через «Налаштування» iPhone; після його натискання можна запустити функцію «Live-прослуховування» і стежити за всім, що вловлює смартфон. Радіоняня для дитини видається найбільш вдалим сценарієм для використання цієї функції.

13. Замінити кожен з навушників окремо в разі втрати

Що зробити: потрібно встановити новий навушник в зарядний футляр AirPods і зробити процедуру скидання налаштувань, затиснувши кнопку на ньому на 5 секунд. Якщо ви втратите один навушник з пари AirPods або AirPods Pro, зможете придбати новий і відновити тандем. Купувати повний комплект необов'язково.

14. Зробити гравіювання на футлярі

Що зробити: вказати безкоштовне гравіювання під час замовлення AirPods і AirPods Pro в офіційному інтернет-магазині Apple. З недавнього часу на футлярах AirPods і AirPods Pro можна виробляти гравірування. У ній вийде використовувати слова на кирилиці або латиниці, а також смайли Емодзі. Так навушники стануть більш персоналізованими.