Happy birthday! Apple сьогодні святкує 45 років

2021-04-01


1-го квітня 1976 Стів Джобс, Стів Возняк і Рональд Уейн заснували компанію Apple Computer. Пізніше її перейменували в Apple.

І це не жарт! Компанія, що заснували 2-є друзів, аби мати додаткові декілька доларів на зайву коробку піци, сьогодні святкує 45 років успішної роботи!

Компанія зробила революцію на ринку комп'ютерів, випустивши Apple I. Це був перший комп'ютер, що продавався в зібраному вигляді.

Згодом Apple зробила ще одну революцію із запуском Macintosh. Головною його особливістю став графічний інтерфейс, завдяки якому будь-хто зміг би освоїти комп'ютер. Справжня технологічна революція почалася саме відтоді!

Через роки Apple випустила цілий ряд інноваційних пристроїв і сервісів: iMac, MacBook, iPhone, iPad, iTunes і App Store і стала провідною компанією, що задає тон на ринку техніки сьогодні.

Уейн пішов з Apple 12 квітня 1976, Возняк - в 1987 році. Стів Джобс був генеральним директором Apple до 2011 року… до кінця своїх днів!

Зараз офіційним керівником Apple є Тім Кук. Він пропрацював в компанії більше 20 років. Під його керівництвом Apple досягла капіталізації $ 2 трлн, випустила Apple Watch, AirPods, HomePod, Apple Music, Apple TV +, Apple Arcade і власний процесор для Mac. І це ще далеко не все! Apple щороку інтригує нас все новими успішними проектами, а інсайдери, здається, готові продати душу дияволу за якусь круту плітку або достовірну інформацію! Отож, Happy Birtday Apple!